Sushi and miso soup cooking class in Osaka/Kobe

You can be a SUSHI MASTER! and learn basic Japanese ingredients, easy and practical cooking way and Japanese food culture.

◆ Price : 6,000 JPY
◆ Time : 10:30-13:00 or 16:00-18:30
◆ Guide : English
◆ Location : Nishinomiya-city [between Osaka and Kobe]

Sushi and miso soup cooking class in Osaka/KobeWe will cook miso soup and 3 varieties of sushi, like nigiri sushi, traditional rolled sushi and California roll. At first, I will explain and show how to make sushi rice and “dashi” which is an essential Japanese soup stock made from fish and seaweed. Afterwards, we will make sushi and miso soup together. As soon as we finish cooking, we will all sit down, chat, and enjoy our culinary creations together with a luscious green tea. I also prepare small dessert.

Sushi and miso soup cooking class in Osaka/KobeMy lessons are not only about watching demonstrations but also putting them into practice as I would like to give you enough information to help you recreate everything on my dishes when you return home. Moreover, I can suggest which ingredients are better to use instead of Japanese one since I struggled to get them while living in abroad.

 

WHAT TO EXPECT

・Understand basic Japanese cooking method and ingredients
・Learn how to prepare all the ingredients to make sushi like making sushi rice and slicing fish with a Japanese sharp knife
・Make 3 types of sushi by yourself
・Learn how to make dashi broth and miso soup

MENU

・4 pieces of nigiri sushi
・1 shin sushi roll
・1 uramaki(California roll)
・Miso soup
・Small dessert
・Green tea and water
* Please understand the class menu will change slightly due to seasonality of ingredients.

INCLUSIONS

・All ingredients, Drinks
・Kitchen tools, apron, English recipe paper

NUMBER OF PERSONS

2-5 participants

WHO CAN COME

Guests ages 4 and up can attend.
Children are welcome for this course. However they must be given strict parental supervision since there will be something dangerous such as hot stoves and sharp knives in a kitchen. In addition, please note that we don’t have furniture and knives made for kids.

PAYMENT METHOD

Pay with credit card or PAYPAL.

MEETING POINT

In front of MONDO-YAKUJIN STATION of Hankyu line [Map]
Accessible by train in 20-30 minutes from Osaka(Umeda) and Kobe. Here in Nishinomiya-city is one of the most popular cities to live for Japanese people in the Kansai area. Though it is not well-known to tourists, you must feel the ambiance of an authentic local Japanese.

FACILITY

The place is in an apartment. You need to use stairs as there are not any elevators.

ADDITIONAL NOTES

If you have any special dietary requirements, food allergies or other requests, please inform us when you make your reservation.

CHECK SCHEDULE and BOOK NOW

– ABOUT HOST –

Saeko SasakiHi! I am Saeko. My passions are exploring and discovering food and cooking way! I have worked as a professional food stylist and a recipe creator for 3 years. And, I have opened my cooking studio since last year.
I was born and raised in Osaka. I used to work as a Japanese chef in Denmark and traveled over 20 countries. Living abroad, I taught my foreign friends how to cook Japanese foods. It was so enjoyable and we could know each other through those experience.
I would love to share my cooking knowledge and skill and communicate with everyone from all over the world!

Follow Me!!

三種類の寿司と味噌汁を自分で作る料理体験

海外で一番有名&人気の日本食・寿司の作り方を学ぶレッスンです。にぎり寿司、細巻き、カリフォルニアロールの三種類の寿司と、出汁を取って作る味噌汁の作り方が学べます。

◆ 費用 : 6,000 円
◆ 時間 : 10:30-13:00 or 16:00-18:30
◆ ガイド : 英語 ※簡単な英語で説明するので流暢でなくても大丈夫です。
◆ 場所 : 阪急門戸厄神駅(兵庫県西宮市)

体験の特徴

・実践を重視しているので、参加者はそれぞれ自分の料理を作っていただけます。
・料理だけでなく食材や日本の食文化などについても学んでいただけます。
・自宅キッチンで2~5名の少人数制で行うので、ホームステイのような雰囲気の中料理を楽しんでいただけます。
・ホストが海外での調理経験があるので、日本の食材だけでなく海外の食材を使った場合の作り方などもご紹介しています。

当日の流れ(2.5時間)

  1. 阪急門戸厄神駅前で集合し、自宅まで徒歩で移動します。(2~3分)
  2. ホストが作る料理の内容や食材について説明し、必要に応じてデモンストレーションをしたあと、参加者はそれぞれ自分の料理を作ります。(1.5~2時間)
  3. 料理が完成したら試食し歓談を楽しみます。
  4. 阪急門戸厄神駅まで送り届けて解散です。

料金に含まれるもの

1食分の食事、小さなデザート、飲み物(お茶か水)、持ち帰り用英語レシピ、エプロン
調理に必要なものは全て教室で用意するので手ぶらでご参加いただけます。

年齢

4歳以上
※ 12歳以下の方は法的保護者の参加必須。レッスン中は火や包丁を使うので、小さなお子様と一緒に参加される保護者の方は十分に注意してください。
※ お子様向けの椅子や包丁などのご用意はありません。

お支払い方法

クレジットカード、PAYPAL
WEBサイトの申し込みフォームよりお問い合わせいただき、こちらから返信する際にお支払い先の情報をお送りします。支払い完了と同時に予約確定となります。

アクセス

阪急門戸厄神駅集合
阪急梅田駅・神戸三宮駅から電車で約20分。西宮北口駅で今津線に乗り換え1駅です。

設備

マンションの一室で行われます。階段のみでエレベーターはありません。

備考

・アレルギーがある方は予約時にお伝えください。ベジタリアン・ビーガン向けの寿司レッスンもご用意しています。
・ムスリムのお客様向けに、料理酒・みりんを使用しないレシピに変更は可能です。ただし、ハラル認定食材の使用、調理器具を分ける等の対応はできかねます。

スケジュール確認・ご予約はこちら

– ホストについて –

佐々木沙恵子

Japanese Cooking Studio「WA」主宰
フードコーディネーター・フードスタイリスト

2016年からフリーランスのフードコーディネーターとして関西で活動。その後、夫の転勤に伴いイギリス・デンマークで約一年暮らし、外国人経営のレストラン厨房に勤務。ヨーロッパスタイルの日本食や外国人ゲストの食の嗜好について学ぶ。また、同時にさまざまな国の友人と交流を深め、各国料理や食文化についての知見を深める。今まで旅行した国は20カ国以上。帰国後、兵庫県を拠点にフードコーディネーター業務を再開。同時に外国人向け日本食料理教室をオープン。
>>Read More

CONTACT:info@studio-3s.com